Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

En marxa el projecte de reforma del nucli antic de Ribes

Per davant de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes hi passa l’antiga carretera de Sitges a Vilafranca. A la plaça de la Font comença la carretera vella de Ribes a Vilanova . I des del Palou baixa pel carrer del Pi l’antiga carretera d’Olivella. Tot i que avui són carrers interns, la titularitat d’aquestes vies és de la Diputació de Barcelona que les segueix considerant carreteres. L’Ajuntament i la Diputació des de fa temps treballen en un projecte que permeti pacificar tot l’entorn urbà que està al voltant d’aquesta via. La primera fase inclou el tram entre la plaça de la Vila i el carrer Major.

La primera fase està prevista que es pugui licitar durant el 2024. El pressupost no està tancat del tot, però hores es treballa amb la possibilitat que aquesta primera fase tingui un cost de 2,2 milions d’euros que serà cofinançat per les dues institucions. Amb aquesta actuació es canviarà espais com la plaça de la Vila on els vianants prenen més protagonisme. La reforma també afectarà la plaça de Font, on els cotxes deixaran de tenir prioritat . Al carrer Major les voreres augmenten la seva amplada i es perdrà l’aparcament. Amb aquestes reformes el nucli antic passarà a ser molt més amable pels vianants.

Els veïns del nucli antic ja fa temps que reclamen una actuació en aquesta zona. En balcons i finestres es poden veure pancartes demanen aquesta reforma. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Diputació han mantingut aquest matí una reunió de treball on s’ha analitzat aquest projecte i els dos nous camins de vianants i ciclistes que l’Ajuntament la Diputació volen construir entre Ribes i Sitges i entre la rambla del Garraf i Sitges.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img