Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La Fundació Antoni Abat premia els millors treballs de batxillerat

Els Premis Lalo, organitzats per la Fundació Antoni Abat, reparteixen premis als millors treballs de recerca de Batxillerat. Es van instaurar per primer cop ara fa cinc anys i enguany arriben a la sisena edició. Els instituts de Vilanova i l’Escola Pia hi presenten els treballs més destacats en tres modalitats: Ciència i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials i Arts.

Aquest any s’ha arribat a un total de 28 treballs presentats, un més que l’edició de l’any anterior i tots ells amb una gran qualitat. En la categoria de Ciències Socials i Humanitats el segon premi ha estat per Jana Andreu de l’Institut Baix a Mar, amb el treball titulat «Nicolau segon tampoc volia anar al dentista». El primer premi, però ha estat per la Maria Martí, de l’Institut Manuel de Cabanyes. Amb un treball on l’estudiant ha volgut comparar la correspondència que Mercè Rodoreda s’enviava amb l’escriptor, historiador i professor universitari Joaquim Molas.

En la categoria de Ciència i Tecnologia el primer premi se l’ha endut Emilio-Armando Mora, amb un treball que reprodueix un cor humà en realitat augmentada, mentre que el segon premi ha estat per a Júlia Callejas, que ha proposat un treball titulat «Per què ara tothom té TDAH?», basat en una experiència personal i que l’ha ajudat a trobar la carrera de Psicologia que enguany ha començat.

En la categoria d’Arts el primer premi se l’ha endut la Vinyet Carbonell, alumna de l’Institut Baix a Mar i que ha creat la Composició d’un musical. El segon premi ha estat per Oriol Pascual, del Dolors Mallafré, amb el treball «Com produir un disc musical en ple segle XXI».

Widgets Magazine

Notícies

spot_img