Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Vilanova aprova el Pla Especial per a la pedrera de Coll Ferran

El que per a uns és un pla d’ordenació d’usos, per a altres és la porta a l’ampliació de la pedrera Coll Ferran de Vilanova. Fa sis anys va començar a caminar el Pla Especial d’aquesta pedrera, subjecta a la normativa del Pla General d’Ordenació Urbana del 2001. El Pla Especial ja disposa de l’informe favorable de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, ara ha tornat al plenari per a la seva aprovació provisional i després haurà de ser la Generalitat la que l’aprovi definitivament. Però la interpretació que en fan els partits no és la mateixa. El govern municipal assenyala que el pla sobretot el que fa és regular els usos i la seva ordenació, i que en tot cas, després caldrà elaborar els plans d’explotació i de restauració.

En el debat del plenari de novembre a la capital del Garraf, l’oposició més frontal és la de la CUP, que parla d’una ampliació de 90.000 metres quadrats de la pedrera, 2.000 més dels autoritzats actualment. Un debat en el que també hi ha participat al plenari l’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient, que posa l’èmfasi en la pèrdua de biodiversitat que es donaria a la zona, els efectes negatius sobre el canvi climàtic que genera l’activitat extractora i la falta de debat que s’ha donat fins ara.

A l’oposició, només Transformem VNG ha optat per abstenir-se en l’aprovació, i la resta de partits sí han donat suport a l’aprovació provisional del Pla Especial. De totes maneres, tots coincideixen a demanar que es treballi per la preservació dels espais i que no s’oblidin les obligacions de restauració per part de les empreses extractores.

El plenari també ha aprovat l’inici dels treballs d’elaboració del Reglament de Serveis Socials Bàsics, que regularà en un sol document, per exemple, la cartera de serveis que s’ofereixen, els drets i deures dels usuaris i com ha de ser l’atenció a les persones o famílies en situació o risc d’exclusió social. Pel que fa a mocions, se n’ha aprovat una per unanimitat per reclamar millores en el transport públic interurbà a Vilanova i una altra per reclamar la fi de la guerra d’Israel a Gaza.
D’altra banda, la sessió del novembre també ha estat la que ha aprovat definitivament la sortida de l’ajuntament de l’Associació de Municipis per la Independència.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img