Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La Dragoneta, la nova bèstia de foc de Les Roquetes

Sota una cascada de foc apareixia per primer cop la Dragoneta, la nova bèstia de foc de Les Roquetes amb la voluntat que la puguin fer ballar joves d’entre 12 i 17 anys, i entre 10 i 12 anys amb foc fred. Una figura feta amb fibra de vidre, que no arriba als vint quilos de pes i que és obra de l’escultora de bestiari penedesenca Dolors Sans, que ja va fer la rèplica de la Dragona l’any 2004 amb la voluntat d’alleugerir el pes de la figura original, de 1995.

La Dragoneta té 8 punts de foc (quatre a les urpes del davant i quatre més a les ales), es presenta com la filla de la Dragona i té uns trets característics propis pel que fa al seu cos. És la primera figura de bestiari petita del nucli de Les Roquetes i l’entitat ho vol aprofitar per acostar més la cultura popular als més petits.

La nova Dragoneta sortirà per la Festa Major de Santa Eulàlia i la de Sant Joan de Les Roquetes i ja tenen programades sortides a altres poblacions catalanes. Els interessats en portar aquesta nova bèstia es poden posar en contacte amb la colla, que encara té places lliures per formar-ne part.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img