Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Cubelles retira l’arbre malmès de la Plaça del Castell que es va partir per les ventades

Una de les conseqüències de la sequera la trobem també en els arbres urbans, que ja en noten els efectes i que en alguns casos poden suposar un perill i obligaran els ajuntaments a repensar el tipus d’espècies que s’hi planta.

Un exemple el trobem aquests dies a Cubelles, on el servei de parc i jardins retirarà definitivament de la plaça del Castell la mèlia que aquests dies de ventades va perdre una branca de grans dimensions.

Un incident que va fer evident el mal estat de l’arbre, amb un tronc massa malmès per ser recuperat. Aquest matí han començar els treballs de tala, que entre avui i demà es preveu que deixin només uns pocs centímetres de tronc, a l’espera que posteriorment, aprofitant la remodelació de la plaça, es puguin extreure també les arrels.

Tot i que la primera opció dels responsables de Medi Ambient de Cubelles era salvar l’arbre, els informes no ho han aconsellat. Ni per l’estat de la mèlia, ni per una qüestió de seguretat.

El consistori té previst substituir la mèlia per un o diversos arbres autòctons, més resilients i sostenibles, com es recomana també per part de l’entitat ecologista Arba Litoral, que està treballant conjuntament amb els tècnics municipals en aquest cas.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img