Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Primeres previsions del pressupost de Vilanova per al 2024

El govern de Vilanova està confeccionant una proposta de pressupostos per al 2024 que haurà de tenir en compte els problemes de dèficit que l’ajuntament vilanoví arrossega des de fa dos anys. L’executiu assegura treballar en positiu, tot i que alguns projectes hauran d’alentir el seu ritme d’execució. Un d’aquests és la nova prefactura de la Policia Local, que haurà d’esperar una mica més del previst per fer-se realitat.

Ara fa un any, la nova prefactura de la Policia Local de Vilanova va ser un dels grans cops d’efecte que incorporava el pressupost per al 2023. Es creava una partida de 6’5 milions d’euros per començar a treballar-hi, i de fet, a principis d’aquest any es va anunciar un avantprojecte. Però el nou govern de PSC i comuns assegura que, malgrat la partida pressupostària, el finançament no ha arribat i el calendari per a la nova comissaria que s’hauria de construir al futur parc de seguretat de la ciutat (a tocar de la ronda Europa) s’haurà d’alentir una vegada més. El pressupost municipal per al 2024 haurà de venir acompanyat d’un Pla de Sanejament que impedirà a l’ajuntament demanar cap crèdit per a noves inversions. De moment, el que es buscarà per a l’any que ve serà el projecte executiu.

El govern local ja ha avançat que els comptes per a l’any que ve seran complicats, però sí apuntaran cap a les prioritats de l’actual govern vilanoví, com l’eficiència energètica i el foment d’energies renovables, la via pública i la mobilitat. Per exemple, el pressupost del 2024 inclourà una partida perquè la Ronda Ibèrica torni a tenir dos carrils com abans de la pandèmia i es treballarà en el nou Pla de Mobilitat de la ciutat, buscant el consens que, segons l’actual executiu, l’anterior govern d’Olga Arnau va trencar amb les seves actuacions. També en mobilitat, per al 2024 es preveu un important acord amb l’empresa concessionària i la Generalitat per millorar de manera notable el servei de bus urbà. I en matèria de via pública, per als propers mesos es treballa per aprovar la nova licitació del servei de recollida d’escombraries.

D’altra banda, el govern municipal de PSC i Comuns apunta que la Companyia d’aigües està tenint problemes després del procés d’internalització del servei de neteja viària que es va fer efectiu en l’anterior mandat. Un procés que, assegura, no es va fer del tot correctament.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img