Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La Fira de Novembre s’estrena amb un Pòrtic reformulat dedicat a l’economia blava

El format del Pòrtic aquesta vegada ha vist canvis notables, des del seu nou escenari al Teatre Principal, al fet de sumar-hi a la ponència central una taula rodona.

D’aquesta manera, s’ha posat sobre la taula l’opció que té ara Vilanova per apostar pels actius que generen totes les activitats econòmiques vinculades al mar i el litoral, des de la pesca i el turisme a la reparació d’embarcacions. La ponent del Pòrtic d’aquest any ha estat Lourdes Reig, directora de la Xarxa Marítima de Catalunya Blue Net Cat, per a qui molts d’aquests actius Vilanova ja els té.

El que demana la nova estratègia és coordinació i diàleg entre els agents implicats, incloent-hi científics, polítics i societat. Una aposta per consolidar el canvi de mirada que la ciutat ha tingut històricament sobre el seu litoral.

Entendre i saber detectar els potencials que ofereix el litoral és l’element clau de l’economia blava, que pot ser un motor econòmic i social per a les poblacions costaneres, entre elles Vilanova.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img