Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

3’2 milions per reconvertir la vinya davant els reptes del canvi climàtic

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha destinat 3,2 milions d’euros en ajuts a la reestructuració i/o reconversió de vinya com a part del Programa de suport al sector vitivinícola.

Aquests ajuts es dirigeixen a l’adaptació de la vinya als canvis climàtics i les noves condicions locals. La mesura, que ha beneficiat a 578 agricultors, busca permetre que els viticultors puguin introduir canvis en aquest cultiu que els ajudin a afrontar els reptes derivats del canvi climàtic. Els ajuts inclouen compensacions per a diverses operacions, com la replantació de vinya que comporti un canvi de varietat, canvis en el sistema de conducció (d’emparrat) i/o canvi d’ubicació. També es subvencionen les reconversions varietals mitjançant reempelt, la instal·lació de sistemes de conducció (emparrat) més sostenibles o la replantació de vinya arran d’arrencades obligatòries per raons de salut de les vinyes.

Aquests ajuts tenen un enfocament especial en les petites explotacions, ja que reben el 50% de l’import de les inversions realitzades. Això busca donar suport a agricultors amb explotacions més petites i afavorir la seva participació en aquest programa d’ajuts.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img