Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La Malvasia de Sitges, la varietat resilient del món vinícola que viu un bon moment

A Catalunya ja hi ha més de 125 hectàrees de vinyes de Malvasia de Sitges plantades, de les quals, gairebé el 95% estan al Penedès. En 10 anys, el nombre de cellers que en fan ha crescut un 66% i el nombre d’ampolles ha augmentat un 70%. Tot i que és una varietat que necessita moltes cures a peu de vinya i que els rendiments que dona són baixos, resisteix millor al canvi climàtic.

Tot i això, la sequera i els fongs també afecten la varietat. Els professionals del sector consideren, però, que la Malvasia de Sitges s’adapta millor als terrenys del Penedès i que aporta molta frescor al vi.

El Celler de l’Hospital de Sitges –l’organitzador de la setmana de la Malvasia– ha presentat dos nous productes aquest 2023: la Malvasia de Mar, un vi que ha envellit 10 mesos sota l’aigua del port de Sitges; i l’Ancestrat, un vi de només una fermentació en ampolla.Aquest nou producte del celler de l’Hospital encara no té nom i es preveu que es pugui començar a comercialitzar a principis de 2024.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img