Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Robert Monzonis publica un manual amb mesures d’autoprotecció ciutadana

Els furts i robatoris són sempre els delictes més habituals en qualsevol municipi, i acaben tenint molt a veure amb la sensació de seguretat o inseguretat que pot tenir la població. Tot i que no sempre és així, moltes vegades es poden prendre mesures que poden ajudar a evitar aquest tipus de delictes. Mesures com les que recull en un llibre el cubellenc Robert Monzonis, que acaba de publicar i presentar «Manual d’Autoprotecció Ciutadana».

Monzonis, que a més de regidor és professor de seguretat privada, recopila en un llibre diferents mesures i tècniques que cadascú pot aplicar per prevenir situacions de risc i no ser víctima d’algun delicte. Per exemple, evitar l’ús del telèfon mòbil a la nit al carrer o tancar bé la porta en clau són mesures senzilles que sovint poden servir per estalviar-se algun disgust i que no sempre, assegura, li donem prou importància.

Robert Monzonis parla de la cultura de seguretat i de la possibilitat de tenir una societat més segura. La prevenció és una de les paraules clau per assolir-la. La idea del llibre parteix de la seva formació com a psicòleg i de la seva experiència com a professor de seguretat privada. «Manual d’Autoprotecció Ciutadana, tècniques de seguretat al carrer per a tothom» l’ha presentat públicament en un acte en el que també hi ha participat l’inspector en cap de la Policia Local de Cubelles, Jordi Marín.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img