Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Sitges descarta ampliar els habitatges d’ús turístic al municipi

L’Ajuntament de Sitges continua analitzant el nou decret llei de la Generalitat per regular els habitatges d’ús turístic. Pel govern local, però, l’ordenança municipal –en vigor des del 2021– és més restrictiva que la llei de la Generalitat. Ara el consistori ha d’acabar d’estudiar com fa encaixar els dos textos per regular aquesta tipologia d’habitatges.

La llei permet els ajuntaments concedir 10 llicències turístiques cada 100 habitants; en canvi, l’ordenança sitgetana permet tenir-ne només un 9% respecte del total d’habitatges del municipi. A la pràctica això vol dir que Sitges té ara 5 pisos turístics cada 100 habitants.

Actualment, Sitges té en vigor unes 1.700 llicències concedides, però amb la llei de la Generalitat a la mà es podrien enfilar fins a les 3.000. El govern local, però, descarta ampliar-les.

Tot i això, els que ja tenen el permís turístic hauran de demanar una llicència urbanística en els propers cinc anys. Segons l’ajuntament, el problema vindrà després, quan passi aquest temps i hagin sol·licitat la llicència més habitatges dels permesos. En paral·lel, el consistori també continua perseguint els pisos turístics il·legals, però reconeix que és complicat.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img