Dilluns, desembre 11, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Comença la construcció dels 124 habitatges de lloguer social a Cubelles

Als terrenys de la zona de la Mota que han d’acollir la primera promoció d’habitatge social de Cubelles ja s’hi veu activitat. Després d’uns mesos d’endarreriment, pendents de l’arribada dels fons europeus Next Generation que els han de fer possibles, ja han començat les obres de construcció de 124 habitatges de lloguer social, en una promoció en la que hi hi ha implicats l’Ajuntament de Cubelles, la Generalitat i les Fundacions Sala i Nou lloc, que s’encarreguen de la construcció i gestió dels habitatges. Aquests primers dies els treballs se centren en els fonaments i l’adequació del terreny. Després ja començarà l’obra dels edificis, d’una, dues i tres habitacions amb pàrking. Una obra que es preveu pugui ser ràpida pel sistema constructiu que s’ha escollit.

Els preus del seu lloguer social aniran dels 250 als 600 euros en funció de l’habitatge, amb plaça d’aparcament inclòs. La meitat dels 124 habitatges que s’estan construint aniran destinats a joves i a gent gran, i l’altra meitat serà per a famílies cubellenques que necessiten habitatge a preu assequible. L’objectiu és evitar que aquestes famílies hagin de marxar del municipi per culpa d’un preu massa elevat de l’habitatge i afavorir una cohesió que també té la seva dimensió econòmica.

El cost total del projecte arriba als 15 milions d’euros, dels quals sis provenen dels fons Next Generation. Mentre es treballa en la construcció, l’ajuntament cubellenc treballarà també en el procediment administratiu per definir les bases i adjudicació dels habitatges,

Widgets Magazine

Notícies

spot_img