Dilluns, desembre 11, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La resistència als antibiòtics, un problema creixent

Com altres hospitals, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf té actiu el programa PROA, el Programa d’optimització de l’ús d’antibiòtics, que fomenta aquest bon ús entre els professionals en el dia a dia de l’hospital, fent guies clíniques i revisant diàriament les prescripcions als pacients per garantir un ús adequat d’aquests medicaments.

L’increment de la resistència als antibiòtics fa que les infeccions bacterianes empitjorin i augmenti el risc de transmissió a altres persones. Aquesta situació comporta que calgui buscar nous medicaments per tractar malalties que fins al moment es podien guarir fàcilment. És una situació que posa en alerta als professionals de la salut.

Els metges recorden que cal fer un ús responsable d’aquests fàrmacs, no automedicar-se, i seguir la prescripció mèdica. No cal, per exemple, prendre’n més del que es recepti. Els antibiòtics són medicaments pensats per tractar infeccions bacterianes i, per tant, no tenen eficàcia contra els virus com la grip o el refredat.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img