Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Continuen sense solució els afectats dels pisos socials de La Caixa

Dos blocs situats a la Rambla Sant Jordi de Vilanova són dues de les 37 promocions de tot Catalunya afectades per la desaparició de l’Obra Social La Caixa, que fins fa poc n’era la propietària. Es van construir el 2007 com a habitatges socials i es van concedir a famílies, seguint criteris socials. El problema és que l’Obra Social La Caixa ja no existeix i l’entitat bancària, a mesura que es van acabant els contractes amb els llogaters actuals, els posa a la venda o a lloguer a preus de mercat lliure.

En un dels dos blocs de la Rambla Sant Jordi, dels 24 habitatges ja només n’hi ha 9 d’ocupats i els afectats s’estan mobilitzant. Els altres habitatges, la majoria s’han anat quedant buits a mesura que han anat marxant els veïns. La problemàtica es repeteix a moltes altres poblacions i el Sindicat de Llogateres xifra en més de 2.000 les persones afectades, que veuen el seu futur amb preocupació, tenint en compte la situació de vulnerabilitat de moltes d’elles. A més, denuncien que l’entitat bancària ha deixat d’atendre el manteniment de tots aquests blocs.

El 30 de novembre acaba el contracte d’un altre dels inquilins del bloc vilanoví, per al que la situació ja és urgent. L’Ajuntament de Vilanova va aprovar a l’abril una moció agafant el compromís d’intermediar per trobar una solució als veïns que encara hi viuen. Els afectats, però, asseguren que no s’ha fet res. El Sindicat de Llogateres retreu als ajuntaments poca implicació i la falta de visió que van tenir, assegura, quan van cedir al sector privat terrenys públics per acollir habitatge social.

Vilanova ha acollit una trobada amb representants de les promocions que es troben en aquesta situació per constituir la secció sindical d’afectats per la Caixa del Sindicat de Llogateres, que ha començat a planificar noves accions de mobilització i informar del que està passant amb aquestes promocions.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img