Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Darrera parada de la Queta a Vilanova per elaborar el pòdcast més llarg en català

Vilanova ha estat la darrera parada de la cabina de ràdio de la Queta, una proposta que de manera itinerant per diferents localitats catalanes ha recollit més d’un miler de veus per confeccionar el que ha de ser el pòdcast més llarg que s’haurà fet mai en català.

La cabina de ràdio mòbil de la Queta ha passat per 16 poblacions diferents des de finals de setembre, quan es va posar en marxa la iniciativa. La idea és fer un pòdcast, però tot plegat ha de servir sobretot per promocionar l’ús del català. Durant les seves 16 parades ha sumat unes 1.500 persones que s’hi han acostat per enregistrar la seva veu.

Tant els que hi han participat a títol individual com els que ho han fet des de les entitats o escoles participants, han exposat i enregistrat les seves reflexions per promocionar l’ús de la llengua catalana i elaborar amb elles el pòdcast, previst que es pugui presentar a principis de l’any que ve.

A més, la iniciativa de la Queta s’ha proposat recollir els diferents accents i la pluralitat que el català ofereix a través del país. Els participants que s’hi han acostat han pogut enregistrar la seva veu en una de les quatre categories proposades, en funció del nivell de català dels participants. Ha estat una iniciativa de la Generalitat que ha comptat amb la complicitat de l’ajuntament vilanoví.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img