Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El Consorci del Patrimoni de Sitges veu més a prop la reobertura del Museu Romàntic

El Pressupost del Consorci del Patrimoni de Sitges d’aquest 2024 serà de 4,3 milions d’euros, un 10% més que l’any passat. Els comptes de l’ens inclouen una partida per començar a redactar el projecte de reforma i rehabilitació del Museu Romàntic. Una partida que només serveix per això, per redactar el projecte. Per fer les obres caldrà una despesa extraordinària fora de pressupost que haurà d’arribar a través de subvencions o d’una injecció extra de la Diputació de Barcelona.

Tot i això, el pressupost general del consorci pel 2024, com dèiem, ha incrementat un 10% més respecte aquest 2023. Un augment que respon a les despeses de personal, els costos de subministraments o la neteja. Tot i això, la partida de manteniment s’ha quedat igual, amb només 220 mil euros per reparar algun espai o estructura, però no per fer grans inversions.

La direcció dels museus creu que calen més diners per mantenir en condicions el conjunt del patrimoni sitgetà. En paral·lel, la direcció també vol que durant aquests propers quatre anys es comenci a definir el projecte de reforma i rehabilitació del Palau de Maricel, de la façana de mar del Cau Ferrat i de la casa de Can Falç del passeig.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img