Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El Garraf i l’Alt Penedès entraran en preemergència per sequera

El Garraf i el Penedès entraran els propers dies dins el nou estadi intermedi de preemergència a què el govern català ha donat llum verda avui i que suposa avançar unes setmanes algunes restriccions que estava previst implementar al desembre, quan s’ha d’entrar en fase d’emergència. El principal canvi és la limitació de 210 litres de consum d’aigua per habitant i dia, vint litres per sota del que permetia fins ara la fase d’excepcionalitat, que s’havia activat al mes de març. Un consum que, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, durant l’octubre al Garraf havien superat municipis com Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles i Olivella. A partir d’ara els municipis que superin aquests 210 litres per persona i dia d’aigua podran ser sancionats.

L’altra mesura més contundent de la preemergència redueix a menys de la meitat el consum d’aigua per reg de gespa, que afectarà especialment els espais dedicats as la pràctica de l’esport, i que es rebaixa a 200 m³ per hectàrea per mes.

La regió metropolitana és per l’executiu català, la zona preferent per estalviar aigua al país, davant una realitat que defineix la pitjor situació de sequera dels últims 100 anys de registres

La fase de preemergència és també part de la campanya per conscienciar la ciutadania de la necessitat d’estalviar. per això preveu la reducció exemplar del consum d’aigua a les adminstracions públiques. La declaració de preemergència afectarà 202 municipis de 14 comarques de Barcelona i Girona i podria entrar en vigor la setmana que ve.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img