Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El Pantà de Foix frega el 50%

Una de les imatges que ens indica que vivim en temps de sequera,la segueix mostrant el Pantà de Foix. Avui aquest embassament està 53,80 per cent de la seva capacitat, un percentatge que contrasta amb els plens que hi havia fa només dos anys.

En començar la primavera, el Pantà de Foix estava al 70% de la seva capacitat. A principis d’estiu la capacitat va baixar fins al 60% . El 14 de setembre es va registrar el pic més baix dels últims anys, un 47,6 %. L’agost i el setembre la capacitat ha estat fregant en tot moment el 50%. Cal tenir present que la mitjana dels darrers deu anys està fregant el cent per cent.

El Pantà de Foix pot embassar com a màxim 3,7 hectòmetres d’aigua i la seva utilitat és mantenir el cabal ecològic del riu Foix en el seu tram final i abastir als pagesos i socis de la comunitat de regants. Aquesta setmana hi ha embassats 2 hectòmetres cúbics d’aigua.

Aquest pantà sempre manté una aportació d’aigua, ja que una de les seves fonts és l’aigua tractada a la depuradora de Vilafranca del Penedès, ja que aquesta s’aboca al Riu Foix per mantenir el cabal ecològic.

La comunitat de regants del pantà de Foix no té unes directrius de regulació per la sequera , però si manté des d’aquest estiu un seguit de mesures per racionalitzar el consum d’aigua.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img