Divendres, juny 9, 2023
Widgets Magazine

Debats Electorals

La Nit Electoral

Debat electoral de Cubelles

Debat electoral de Canyelles

Debat electoral de Sitges

Eleccions Municipals 2023
Garraf

ENTREVISTA A JUAN LUIS RUIZ | El PSC de Vilanova obre converses per configurar un govern amb majoria absoluta

El disset de juny es constituiran els nous ajuntaments. D’aquí a aquella data se celebraran moltes reunions per poder pactar governs municipals. A Vilanova i la Geltrú el Partit Socialista ha guanyat clarament amb onze regidors. La segona força política, en té només tres. Una alternativa al seu govern només seria possible amb un pacte entre les altres sis forces polítiques que tenen representació al ple. És un escenari amb el qual els socialistes podrien governar en solitari tot i que aquests dies ja estan explorant possibles aliances. És una de les reflexions que ha explicat Juan Luis Ruiz en una entrevista que ha concedit a Canal Blau.

Àmplia victòria socialista a Vilanova i la Geltrú

El PSC guanya les eleccions municipals a Vilanova i la Geltrú amb molta diferència de vots respecte les altres forçes. Aquest cop, amb 11 regidors dels 25, tot fa preveure que sens dubte el socialista Juan Luis Ruiz serà l’alcalde de la capital del Garraf. La incògnita és si ho farà governant en minoria o bé buscarà el suport d’alguna formació que els permeti aconseguir la majoria al plenari vilanoví. ERC, amb l’actual alcaldessa Olga Arnau, perd quatre regidors. El partit municipalista Transformem, una de les sorpreses de la nit, serà la tercera força al consistori amb tres regidors. Junts i CUP, partits que també han estat a govern aquest mandat, perden un regidor cada un. Desapareixen del plenari Som VNG i Ciutadans i entraran Vilanova En Comú Podem i el PP.

El PSC de Sant Pere de Ribes augmenta la majoria absoluta

Abigail Garrido tornarà a ser l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes durant els quatre anys vinents gràcies a una majoria absoluta que ha quedat més reforçada després de les eleccions d’aquest diumenge. Construïm i Junts Via obtenen tres regidors cada un i Fem Poble revalida el seu regidor. Vox obté el 5% dels vots i aconsegueix un regidor. Esquerra Republicana per la seva representació i Partit Popular, Reacciona i Valents no aconsegueixen els vots suficients per estar representats al plenari de Sant Pere de Ribes.

Mònica Gallardo de Junts guanya les eleccions a Sitges

Eufòria a Junts per Sitges, que ha guanyat les eleccions municipals del 28M. Mònica Gallardo obté quatre regidors, i ha manifestat ja la seva voluntat de començar a parlar amb altres forces polítiques per formar nou govern. A poca distància ha quedat ERC amb Aurora Carbonell, que obté 4 regidors, i el PSC, també amb 4 regidors. Aquestes eleccions són històriques pel partit municipalista Sitges Grup Independent, amb David Martínez al capdavant, que ha obtingut 3 regidors. Amb aquests resultats s’obren diferents opcions de pacte.

Unitat Cubellenca guanya de nou les eleccions a Cubelles, però perd un regidor

Rosa Fonoll guanya les eleccions a Cubelles, però perd un regidor. El PSC torna a ser la segona formació més votada a Cubelles. Un altre dels titulars de la jornada electoral és l'entrada de Vox a l'Ajuntament. Ho fa amb dos regidors i es converteix en la tercera força política al consistori. L’altra cara de la moneda ha estat ERC, que a les eleccions ha perdut un dels seus dos regidors actuals mentre que Junts per Cubelles es manté al plenari amb dos regidors. La CUP i Cubelles En Comú Podem revaliden també el regidor que ja havien aconseguit ara fa quatre anys. El Partit Popular torna a aconseguir representació després d’aquest darrer mandat, en què no en va tenir mentre que Ciutadans es queda sense regidor els propers quatre anys

Rosa Huguet repeteix i amplia majoria absoluta a Canyelles

La candidata de Junts per Canyelles i actual alcaldessa, Rosa Huguet, ha revalidat un cop més la majoria absoluta a l’Ajuntament de Canyelles. Una majoria absoluta encara més àmplia que fa 4 anys, ja que aquesta vegada se li han de sumar els dos regidors de més que estaven en joc al municipi. En total ha aconseguit 12 dels 13 regidors totals. La segona força més votada -encara que fos a una distància considerable- va ser la de Nelson Araujo (PSC) que va aconseguir mantenir l’únic regidor que no es va poder endur Huguet. La complicitat, però, entre totes dues formacions seguirà amb la voluntat de treballar per millorar Canyelles tot i que la situació de l’oposició sigui, a priori, complicada.

Prop de 32.000 espectadors van seguir ‘La Nit Electoral’ a Canal Blau

Avui a Canal Blau els donem les gràcies pel gran seguiment del programa especial de La Nit Electoral: gairebé 5 hores de directe, 5 punts de connexió i una trentena de professionals desplegats per cobrir el 28M al Garraf. Ahir ens van seguir prop de 30.300 espectadors a través del canal televisiu de TDT i també més de 1.500 usuaris a través de la retransmissió en directe per YouTube, amb una gran fidelitat a tota l’emissió. Un programa especial, que des de dos quarts de 8 del vespre fins a quarts d’una de la matinada ens va permetre seguir en directe els resultats electorals a Vilanova, Sant Pere de Ribes, Sitges, Cubelles i Canyelles. Tot plegat, en el desplegament en directe més gran fet mai a la comarca en una cita electoral. Un programa que serveix de colofó a dues setmanes de campanya en què els hem ofert una programació especial amb seguiment informatiu diari, entrevistes a tots els candidats i debats als 5 municipis que formen part del Consorci de la Televisió Pública del Garraf. Tant el programa especial d’ahir com la resta de la campanya han tingut també un gran impacte i difusió a les xarxes socials. Gràcies.

Resultats 28M a Vilanova i la Geltrú

Resultats 28M a Vilanova i la Geltrú

Resultats 28M a Sant Pere de Ribes

Resultats 28M a Sant Pere de Ribes

Resultats 28M a Sitges

Resultats 28M a Sitges

Entrevistes Electorals