Dijous, març 23, 2023
Widgets Magazine

Programes

Ple de Cubelles 21-03-2023

Al dia notícies 22-03-2023

Al dia esports 22-03-2023

Al dia notícies 21-03-2023

Al dia esports 21-03-2023

ZONA MIXTA: ultrarunners

Som-hi!!! 21-03-2023

Al dia notícies 20-03-2023

Al dia esports 20-03-2023

El Raconet 20-03-2023

Som-hi!!! 20-03-2023

Al dia notícies 17-03-2023

Al dia esports 17-03-2023

Debat a Bat 17-03-2023

Som-hi!!! 17-03-2023

Al dia notícies 16-03-2023

Canyelles
Canyelles

El CSAPG fa balanç de l’activitat assistencial tres anys després de la Covid

Tres anys després de la Covid, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf continua treballant per recuperar l'activitat de consultes presencials, proves i sobretot, poder reduir llistes d'espera. La forta pressió assistencial que han patit els professionals tot aquest temps ha passat també factura als professionals, tot i que es treballa amb projectes com l’ampliació i reforma integral del bloc quirúrgic, ara en obres, que ha d’ajudar a millorar l'atenció a la ciutadania. Aquest hivern la Covid ha estat residual però hi ha hagut, asseguren, molts virus respiratoris que han tensionat les urgències.

El Parlament aprova una modificació de la Llei d’Urbanisme per agilitzar les llicències s’obres

Aquesta setmana ha entrat en vigor una modificació de la Llei d’Urbanisme de Catalunya que permetrà fer més àgil la concessió de les llicències d'obres. Col·legis professionals i entitats col·laboradores de l'administració faran els informes tècnics que garantiran que els projectes compleixen la normativa vigent, i n'assumiran la responsabilitat. D’aquesta manera, s’alliberarà d’excés de feina els tècnics dels ajuntaments. El de les llicències és un coll d'ampolla que suposa un entrebanc per a molts projectes. A municipis com Sitges, amb una forta demanda d’obres majors, el temps per tramitar una llicència és ara mateix d’uns 14 mesos.

Penedès Marítim convoca una marxa lenta de vehicles a Barcelona per les bonificacions a la C32

Les mobilitzacions per reclamar la gratuïtat dels viatges recurrents a l’autopista C-32 al seu pas pel Garraf es traslladen ara a Barcelona. Els ajuntaments i els agents socials del Garraf i el Baix Penedès que formen part del Pacte del Penedès Marítim han convocat per dimecres de la setmana que ve una nova marxa lenta de vehicles, entre el Prat de Llobregat i el parc de la Ciutadella, per acabar el recorregut al Parlament. Penedès Marítim nega que mai s’hagi conformat amb les bonificacions que s’apliquen als peatges de Cubelles i Vallcarca des de fa unes setmanes, i qualifica de falta de sensibilitat el fet que el departament de Territori no hagi atès a unes demandes que es consideren del tot justes.

Un estudi del LAB sobre l’efecte del soroll derivat de l’activitat humana al medi marí obre la porta a estudiar l’eliminació d’espècies invasores

Els invertebrats aquàtics es veuen afectats pels sorolls derivats de les activitats humanes al mar. Afecta espècies com les sípies, els calamars i gambes, i els pot acabar provocant la mort en alguns casos. Son resultats d’un estudi liderat pel LAB, el Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques de la UPC de Vilanova. L’estudi obre la porta a eliminar plagues d'espècies invasores a partir d'impulsos acústics.

Rosa Huguet encapçala Junts per Canyelles per completar el seu model de municipi

Rosa Huguet es tornarà a presentar a les eleccions municipals per repetir com a alcaldessa per Junts per Canyelles i completar el projecte de població que ve desenvolupant des que va assolir el càrrec el 2011. Huguet assegura que el seu projecte encara té camí per recórrer i projectes a desenvolupar. Sense oblidar altres projectes, el del coneixement és la gran aposta de Rosa Huguet per continuar desenvolupant al municipi en el proper mandat. Un model que té un projecte principal: la Casa de la Natura, una aposta per dotar de formació professional aquest centre, vinculant-lo a estudis de la natura. Amb l’obertura en el seu dia de la llar d’infants i l’institut, i de l’arribada de la formació professional, el cercle es tancaria també amb alguna proposta que vinculi el municipi a estudis universitaris.

Nelson Araujo serà el candidat del PSC a Canyelles per fer ‘política de proximitat’

El PSC ha presentat aquest cap de setmana el seu candidat a Canyelles. Nelson Araujo serà qui encapçalarà aquesta vegada la candidatura socialista en aquesta població en la que el PSC va obtenir només un regidor a les municipals del 2019. Nelson Araujo ha estat el regidor del PSC durant tot el mandat, tot i que a les municipals de fa quatre anys el candidat va ser Cristòfol Pérez, que va dimitir pocs dies després dels comicis. Araujo assegura comptar amb un equip i noves propostes per millorar el benestar de la població. Per als propers quatre anys creu que dos dels grans reptes és millorar la gestió econòmica de l’ajuntament per sanejar les finances municipals i potenciar els serveis socials.

Canyelles instal·les les noves canonades d’aigua potable a Les Palmeres

Canyelles comença a instal·lar les noves canonades que portaran aigua potable a les llars de la urbanització Les Palmeres. Els treballs fan arribar el procés urbanístic per regularitzar aquest sector a la seva sisena fase. El projecte es va aconseguir desencallar després de més de 40 anys d’estancament, i s’està desenvolupant per fases des del 2014, amb un cost que repercuteix en els veïns amb un sistema de quotes. Les obres de la nova xarxa de subministrament d’aigua potable van començar a finals de 2022 i es faran progressivament per zones.

Entra en vigor la prohibició de fer foc en zones forestals, una mesura que s’allargarà fins al 15 d’octubre

Entra en vigor la prohibició de fer foc en zones forestals, una mesura que s’allargarà fins al 15 d’octubre. La norma ha començat com cada any, a mitjans de març, però l’actual situació de sequera, amb un hivern càlid i absència de pluges importants, la posa més de relleu que mai, en un 2023 on ja han cremat incendis forestals al territori, com el de Cubelles o el de Calafell. Des del govern català es fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania pel risc d’incendis durant tot l’any.

El Garraf registra una trentena d’incidències per les ventades

El telèfon 112 ha rebut fins les 12 del migdia una trentena de trucades per incidències derivades del fort vent que bufa des de la matinada especialment a la zona del litoral central.  Caigudes de branques i mobiliari urbà, com el cas d'un dels grans rètols publicitaris del nou parc comercial de Vilanova i la Geltrú, que no ha provocat danys personals.  Els Bombers també han registat una seixantena d'avisos per vent a la zona metropolitana sud, amb un centenar de sortides a tot Catalunya.  El pla Infocat es troba en Prealerta per l'elevat risc d'incendi forestal a l'àrea del Garraf-Penedès. El Garraf és una de les 19 comarques catalanes on s'hi ha activat el nivell 2 (alt) del Pla Alfa, que obliga a suspendre les activitats amb risc d'incendi forestal.  Es recomana extremar les precaucions i seguir els consells de Protecció Civil davant aquesta situació de fort vent.  gen.cat/3OxcECQ L'alerta del VENTCAT obliga a extremar precaucions en les activitats i la pràctica esportiva a l'aire lliure. A la tarda el vent es reforçarà a Ponent, Altiplà Central, al Prelitoral sud de Barcelona i a Tarragona.

Taxis del Garraf unifiquen forces per millorar el servei de la comarca

El col·lectiu de taxistes del Garraf ha unit forces per donar un servei més ràpid i de més qualitat als usuaris de la comarca. Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú ja formen part de la marca de taxis del Garraf, que pretén oferir un servei més ràpid i de més qualitat als usuaris que utilitzin el servei de taxis. La imatge de la marca Taxis Garraf lluirà als 43 vehicles que conformaran la flota dels cinc municipis que, de moment, formen part d’aquesta unió. Sitges és l’únic municipi de la comarca que no ha entrat a formar part de la unificació dels serveis de Taxis, tot i que el conveni deixa la porta oberta a una futura incorporació, si així ho desitja el col·lectiu sitgetà.
spot_img
3.000 Seguidors
Seguir