Dijous, març 23, 2023
Widgets Magazine

Programes

Ple de Cubelles 21-03-2023

Al dia notícies 22-03-2023

Al dia esports 22-03-2023

Al dia notícies 21-03-2023

Al dia esports 21-03-2023

ZONA MIXTA: ultrarunners

Som-hi!!! 21-03-2023

Al dia notícies 20-03-2023

Al dia esports 20-03-2023

El Raconet 20-03-2023

Som-hi!!! 20-03-2023

Al dia notícies 17-03-2023

Al dia esports 17-03-2023

Debat a Bat 17-03-2023

Som-hi!!! 17-03-2023

Al dia notícies 16-03-2023

Sitges
Sitges

Sense ferits en l’esfondrament d’un edifici al centre de Sitges

Aquesta tarda s’ha enfondrat una casa del Carrer Artur Carbonell de Sitges, però afortunadament no s’han hagut de lamentar danys personals. Les onze persones que hi havia al seu interior, han pogut sortir un minut abans del col·lapse de la casa. Els equips d’emergències han treballat des de 15:20 hores. Hi ha treballat 15 dotacions de Bombers de la Generalitat, Policia Local, Mossos d’Esquadra i diverses Unitats del SEM. L'edifici ha quedat completament derruït. Només ha quedat en peu la façana que aquesta mateixa tarda s’ha començat a enderrocar. Els cossos de seguretat, després de fer les comprovacions pertinents, han descartat que hi hagi ferits ni persones atrapades a la runa. Just al costat de l'edifici que s'ha enfonsat hi ha un terreny on fins fa uns mesos hi havia pisos. Les primeres hipòtesis apunten que la fomentació d’aquest nou bloc podria haver influït en l'enfonsament d’avui. L’edifici tenia més de cent anys i estava al catàleg de Béns Culturals d'Interès Local ( BCIL) i caldrà reconstruir-lo com estava . Els veïns de la casa contigua a la que s’ha enfondrat avui han estat desallotjats per precaució i no podran tornar com a mínim fins passades 24 hores. L’ajuntament ha anunciat que facilitarà habitatge provisional a tots els afectats.

El CSAPG fa balanç de l’activitat assistencial tres anys després de la Covid

Tres anys després de la Covid, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf continua treballant per recuperar l'activitat de consultes presencials, proves i sobretot, poder reduir llistes d'espera. La forta pressió assistencial que han patit els professionals tot aquest temps ha passat també factura als professionals, tot i que es treballa amb projectes com l’ampliació i reforma integral del bloc quirúrgic, ara en obres, que ha d’ajudar a millorar l'atenció a la ciutadania. Aquest hivern la Covid ha estat residual però hi ha hagut, asseguren, molts virus respiratoris que han tensionat les urgències.

Detingut un conductor drogat implicat en un xoc mortal contra un motorista a Sitges

Els Mossos d’Esquadra han detingut per homicidi imprudent el conductor d’un tot terreny que conduïa sota els efectes de les drogues i que va impactar mortalment contra un motorista a la C-31, a Sitges, dilluns al vespre. Va morir el conductor de la motocicleta, de 39 anys, veí de Viladecans. El detingut va donar positiu per cocaïna i ha passat a disposició judicial. Se l'acusa d'un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes de les drogues i per un delicte d'homicidi imprudent greu.

El Parlament aprova una modificació de la Llei d’Urbanisme per agilitzar les llicències s’obres

Aquesta setmana ha entrat en vigor una modificació de la Llei d’Urbanisme de Catalunya que permetrà fer més àgil la concessió de les llicències d'obres. Col·legis professionals i entitats col·laboradores de l'administració faran els informes tècnics que garantiran que els projectes compleixen la normativa vigent, i n'assumiran la responsabilitat. D’aquesta manera, s’alliberarà d’excés de feina els tècnics dels ajuntaments. El de les llicències és un coll d'ampolla que suposa un entrebanc per a molts projectes. A municipis com Sitges, amb una forta demanda d’obres majors, el temps per tramitar una llicència és ara mateix d’uns 14 mesos.

Smoking Souls, La Fúmiga, Pèl de Gall, i Ginestà són les primeres confirmacions de Les Barraques de Sitges 2023

Les Barraques de Sitges han avançat avui les quatre primeres confirmacions de l’edició d’enguany que celebrarà els 10 anys a La Fragata, amb l’objectiu de recolzar, com sempre, la llengua dels països catalans. Smoking Souls, La Fúmiga, Pèl de Gall, i Ginestà són les primeres confirmacions de Les Barraques de Sitges 2023. La voluntat de l’organització és tornar a la sorra de La Fragata i allargar l’horari més enllà de les 3 de la matinada. Tot i que dependrà de l’Ajuntament. Els concerts d’aquesta nova edició es faran els dies 18, 19 i 20 d’agost; i seran completament gratuïts.

Penedès Marítim convoca una marxa lenta de vehicles a Barcelona per les bonificacions a la C32

Les mobilitzacions per reclamar la gratuïtat dels viatges recurrents a l’autopista C-32 al seu pas pel Garraf es traslladen ara a Barcelona. Els ajuntaments i els agents socials del Garraf i el Baix Penedès que formen part del Pacte del Penedès Marítim han convocat per dimecres de la setmana que ve una nova marxa lenta de vehicles, entre el Prat de Llobregat i el parc de la Ciutadella, per acabar el recorregut al Parlament. Penedès Marítim nega que mai s’hagi conformat amb les bonificacions que s’apliquen als peatges de Cubelles i Vallcarca des de fa unes setmanes, i qualifica de falta de sensibilitat el fet que el departament de Territori no hagi atès a unes demandes que es consideren del tot justes.

Finalitza la reforma de 8 habitatges més de les Cases dels Mestres de Sitges

8 habitatges més de les Cases dels Mestres de Sitges ja estan enllestits. Formen part del Fons d'Habitatge d'inclusió social que compta ara amb 10 habitatges. En les setmanes vinents, s’obrirà una convocatòria pública per accedir-hi. S’hi podran presentar persones amb vulnerabilitat econòmica i social; i s’adjudicaran en funció de la necessitat. L’Ajuntament sitgetà assegura que calen més habitatges d’aquest tipus i que aquesta convocatòria permetrà tenir una radiografia de les persones que hi ha al municipi en aquesta situació.

Un estudi del LAB sobre l’efecte del soroll derivat de l’activitat humana al medi marí obre la porta a estudiar l’eliminació d’espècies invasores

Els invertebrats aquàtics es veuen afectats pels sorolls derivats de les activitats humanes al mar. Afecta espècies com les sípies, els calamars i gambes, i els pot acabar provocant la mort en alguns casos. Son resultats d’un estudi liderat pel LAB, el Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques de la UPC de Vilanova. L’estudi obre la porta a eliminar plagues d'espècies invasores a partir d'impulsos acústics.

El nou CAP de Sitges es construirà al costat de la prefectura de la Policia Local

El nou CAP de Sitges es construirà al costat de la prefectura de la Policia Local, en uns terrenys municipals a tocar de l’actual ambulatori que deixarà d'estar operatiu perquè, segons el govern sitgetà, la Generalitat no vol tenir dos centres mèdics a la vila. Inicialment, el Departament de Salut volia construir les noves instal·lacions a La Plana, però la proposta no va convèncer a l’Ajuntament si només havia d’haver-hi un. Finalment, la Generalitat ha accedit i ja està en contacte amb la Regidoria d’Urbanisme per redactar el projecte. Les instal·lacions actuals del CAP retornaran a l’Ajuntament. Encara no hi ha res definit, però el consistori ja ha començat a avaluar quins usos alternatius es podrien oferir. D’altra banda, actualment el solar on es construirà el CAP és un pàrquing i l’edificació del centre de salut implicaria, d’entrada, acabar amb les places d’aparcament. L’Ajuntament sitgetà, però, estaria estudiant, si la Generalitat accepta, posar-ne un just a sota de la nova construcció. D’entrada, segons fonts municipals, Salut s’hi nega.

La Colla Jove de Castellers de Sitges comença temporada

La Colla Jove de Castellers de Sitges comença temporada aquest diumenge amb una actuació a Gironella. Encara aquest 2023 amb l’objectiu principal de tornar a portar a plaça el 4de8. Si les coses van bé, volen provar també el 3de8, un castell inèdit per la colla, i la torre de 7. La colla té al voltant de seixanta camises, i per aconseguir aquests objectius vol perfeccionar les pinyes del castell.
spot_img
3.000 Seguidors
Seguir