Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Programes

Al dia notícies 22-09-2023

Al dia esports 22-09-2023

El Raconet 22-09-2023

Al dia notícies 21-09-2023

Al dia esports 21-09-2023

Debat a Bat 21-09-2023

Al dia notícies 20-09-2023

Al dia esports 20-09-2023

Zona Mixta: Comencem temporada!

Al dia notícies 19-09-2023

Al dia esports 19-09-2023

Ple de Cubelles 19-09-2023

El Pom de Baix 19-09-2023

Al dia notícies 18-09-2023

Al dia esports 18-09-2023

Al dia notícies 15-09-2023

El Raconet 15-09-2023

Debat a Bat 14-09-2023

Cubelles
Cubelles

Cubelles estudia a fons les conseqüències ambientals de la futura dessalinitzadora

El consistori contracta una consultora per avaluar l’impacte ambiental que pot suposar l’activitat de la planta dessalinitzadora sobre el litoral de la població. A més, el govern cubellenc vol negociar contraprestacions de millora ambiental per al municipi

La Generalitat accepta, ara sí, els terrenys per a l’Institut les Vinyes de Cubelles

La Delegació del Govern al Penedès ha comunicat a l’ajuntament cubellenc que aprova la cessió dels terrenys en els que es treballa des de fa anys a tocar de la plaça del Mercat i que ha passat per un llarg periple de vicissituds tècniques. El govern català assegura que la construcció del nou edifici per a les Vinyes és una prioritat

Les bones dades econòmiques del primer trimestre al Garraf es refreden en el segon

L’activitat econòmica del primer semestre del 2023 i la contractació laboral al Garraf es troba en un equilibri delicat. Si bé les dades són positives, els recents augments dels tipus d’interès fan preveure un refredament del consum i d’inversions empresarials. L’augment de la contractació ve motivat sobretot pel comportament del sector serveis.

La verema compleix el pronòstic d’una important baixada de producció

La quantitat de raïm collit és pràcticament la meitat que l'any passat. Després del míldiu de 2020, la vinya suma 3 anys de sequera. Malgrat aquesta afectació, la DO Penedès garanteix que la qualitat del raïm és “molt bona” i confia que els vins no se'n ressentiran.

Cubelles aprova l’augment progressiu del preu de l’aigua en un 35% en cinc anys

L'increment del 35% es farà de forma gradual els propers 5 anys, a raó d'un 7% cada anys, i amb bonificacions per famílies vulnerables. La licitació del nou contracte de l’aigua genera aquest augment tarifari, acompanyat d'inversions de millora al municipi. Cubelles fa pases endavant també per fer realitat el SAIAR, Servei d'Atenció Integral a les persones en l'àmbit rural.

Reutilitzar les aigües grises per reduir el 50% del consum d’una llar

D’aquí a poc els edificis de nova construcció hauran de tenir un sistema de reutilització d’aigües grises. Es calcula que el cinquanta per cent de l’aigua que es consumeix en una casa es podria destinar a altres usos a través d’un sistema de recaptació d’aigües grises. Aquest és un dels temes que s’han tractat avui en unes jornades tècniques sobre la sostenibilitat en la construcció que ha organitzat Node Garraf a la nova Biblioteca de Cubelles.

El Pacte del Penedès Marítim insisteix en la gratuïtat del trànsit recurrent entre El Vendrell i Sitges per la C32

Els municipis mantenen les seves reivindicacions per la millora de la mobilitat en aquest inici del curs polític i ja han demanat una reunió amb la Consellera de Territori, Ester Capella. La plataforma demana que la bonificació del 100% que s’aplica des de fa uns mesos a la C32 entre El Vendrell i Cubelles s’ampliï fins a Sitges.

Vilanova i Cubelles celebren aquesta setmana els primers plens del nou curs polític

La primera sessió plenària del curs a la capital del Garraf arriba carregada de les mocions dels diferents grups municipals i l’aprovació del comptes generals de l’any passat. En el cas de Cubelles, el ple té previst aprovar l’establiment del nou Servei d’Atenció Integral a les persones grans en l’Àmbit Rural, el SAIAR.

Arrenca el curs polític al Consell Comarcal del Garraf

L’Oficina de Transició Energètica és un dels objectius en matèria de sostenibilitat. També s’ha fixat la mobilitat com un dels eixos prioritaris. Tant pel que fa al peatge de la C32 com també en reclamar millores del transport públic en l'àmbit de la Vegueria. Sobretot, pel que fa a la mobilitat entre els hospitals.

El Patí de Vela Català tindrà una regata d’exhibició a la Copa Amèrica a aigües de Vilanova i Cubelles

Es vol superar la xifra de 200 patins competint. Per a l’organització es compta amb la col·laboració dels clubs Patí Vela Barcelona, El Club de Mar Vilanova i el Club Marítim de Cubelles. Els tradicionals patins compartiran esdeveniment amb els sofisticats AC40 de la Copa Amèrica.
Widgets Magazine
spot_img
3.000 Seguidors
Seguir