Dijous, març 23, 2023
Widgets Magazine

Programes

Ple de Cubelles 21-03-2023

Al dia notícies 22-03-2023

Al dia esports 22-03-2023

Al dia notícies 21-03-2023

Al dia esports 21-03-2023

ZONA MIXTA: ultrarunners

Som-hi!!! 21-03-2023

Al dia notícies 20-03-2023

Al dia esports 20-03-2023

El Raconet 20-03-2023

Som-hi!!! 20-03-2023

Al dia notícies 17-03-2023

Al dia esports 17-03-2023

Debat a Bat 17-03-2023

Som-hi!!! 17-03-2023

Al dia notícies 16-03-2023

Cubelles
Cubelles

El CSAPG fa balanç de l’activitat assistencial tres anys després de la Covid

Tres anys després de la Covid, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf continua treballant per recuperar l'activitat de consultes presencials, proves i sobretot, poder reduir llistes d'espera. La forta pressió assistencial que han patit els professionals tot aquest temps ha passat també factura als professionals, tot i que es treballa amb projectes com l’ampliació i reforma integral del bloc quirúrgic, ara en obres, que ha d’ajudar a millorar l'atenció a la ciutadania. Aquest hivern la Covid ha estat residual però hi ha hagut, asseguren, molts virus respiratoris que han tensionat les urgències.

El Parlament aprova una modificació de la Llei d’Urbanisme per agilitzar les llicències s’obres

Aquesta setmana ha entrat en vigor una modificació de la Llei d’Urbanisme de Catalunya que permetrà fer més àgil la concessió de les llicències d'obres. Col·legis professionals i entitats col·laboradores de l'administració faran els informes tècnics que garantiran que els projectes compleixen la normativa vigent, i n'assumiran la responsabilitat. D’aquesta manera, s’alliberarà d’excés de feina els tècnics dels ajuntaments. El de les llicències és un coll d'ampolla que suposa un entrebanc per a molts projectes. A municipis com Sitges, amb una forta demanda d’obres majors, el temps per tramitar una llicència és ara mateix d’uns 14 mesos.

Penedès Marítim convoca una marxa lenta de vehicles a Barcelona per les bonificacions a la C32

Les mobilitzacions per reclamar la gratuïtat dels viatges recurrents a l’autopista C-32 al seu pas pel Garraf es traslladen ara a Barcelona. Els ajuntaments i els agents socials del Garraf i el Baix Penedès que formen part del Pacte del Penedès Marítim han convocat per dimecres de la setmana que ve una nova marxa lenta de vehicles, entre el Prat de Llobregat i el parc de la Ciutadella, per acabar el recorregut al Parlament. Penedès Marítim nega que mai s’hagi conformat amb les bonificacions que s’apliquen als peatges de Cubelles i Vallcarca des de fa unes setmanes, i qualifica de falta de sensibilitat el fet que el departament de Territori no hagi atès a unes demandes que es consideren del tot justes.

Un estudi del LAB sobre l’efecte del soroll derivat de l’activitat humana al medi marí obre la porta a estudiar l’eliminació d’espècies invasores

Els invertebrats aquàtics es veuen afectats pels sorolls derivats de les activitats humanes al mar. Afecta espècies com les sípies, els calamars i gambes, i els pot acabar provocant la mort en alguns casos. Son resultats d’un estudi liderat pel LAB, el Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques de la UPC de Vilanova. L’estudi obre la porta a eliminar plagues d'espècies invasores a partir d'impulsos acústics.

Cubelles tindrà 25 places públiques del Servei d’Atenció Integral en l’Àmbit Rural

El Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, s’ha compromès a desplegar a Cubelles aquestes places, el que beneficiarà aquelles persones grans que fins ara s’havien de desplaçar a Vilanova i la Geltrú per gaudir d’aquest servei. Un nou model d'atenció que va més enllà del Centre de Dia i que se centra en la persona adaptant-se en cada cas a les seves necessitats. El govern català crearà 330 places d'aquesta tipologia a tot Catalunya. Amb aquesta acció el Departament de Drets Socials ampliarà l’oferta pública passant de les 411 places actuals a un total de 741 amb una inversió de més de dos milions d’euros. El Consistori de Cubelles esperava aquesta confirmació de 25 places per part del govern català per començar ara a licitar de les obres de condicionament del Centre Social Joan Roig i Piera, amb un pressupost de gairebé 234.000 euros. L’Oficina de Participació i Informació Ciutadana, l’OPIC, que actualment se situa al centre social es traslladarà a les cases del castell, mentre que l’espai Jove obrirà portes a l’antiga llar d’infants l’Estel. La intenció és que de cara a l’octubre el nou equipament estarà enllestit.

La CUP vol una política més social i transformadora per Cubelles

No ha estat casualitat que la CUP de Cubelles, de nou amb Dani Pérez al capdavant, hagi triat aquests terrenys per fer-hi la presentació pública de la seva candidatura per a les eleccions municipals del mes de maig. Aquí és on aquesta setmana s’hi col·locarà la primera pedra de la que serà la primera promoció d’habitatge social que s’impulsa a la població. I aquesta és la línia de treball que la Candidatura d’Unitat Popular vol consolidar a Cubelles. Serà una prioritat, la de l’accés a l’habitatge i les polítiques socials, que la CUP creu que ja ha pogut començar a llaurar a l’actual mandat. Una experiència , tant dins el govern com fora, que qualifiquen de «mandat d’aprenentatge», amb encerts i errors, però que els ha permès conèixer, diuen, la lletra petita de la política municipal- La CUP és conscient de la dificultat d’obtenir representació a l’ajuntament de Cubelles. L’objectiu,mm però, és mantenir, com a mínim, un regidor. L’equip, que als cinc primers números acompanyen Dani Pérez Vicky Oliveira, Roger Pou, Olga Yagüe i Agustí Argimon, es presenta com una candidatura de persones implicades amb el teixit associatiu de Cubelles, on hi viuen i treballen.

Els Horts comunitaris de Can Travé celebren la Festa de la Primavera

L'hort comunitari de Can Travé, a Cubelles, ja dona els seus fruits. És un projecte que impulsa la cooperativa Tarpuna, que busca reforçar les relacions personals entre col·lectius del municipi com la gent gran, infants i persones en risc de vulnerabilitat i un exemple de com l’horticultura pot anar molt més enllà de l’activitat agrícola. Els grups que hi col·laboren acaben agafant un rol d’autogestió mentre aprenen com cultivar l’horta. La Festa de la Primavera ha permès visitar una part dels jardins i els horts de Can Travé.

Cubelles cedeix els terrenys per construir 124 habitatges de lloguer social

Cubelles té previst iniciar d’aquí a uns dies les obres de construcció del que serà la primera promoció d’habitatge social al municipi. Es construirà a l’avinguda 11 de Setembre, a la zona de la Mota. Tot just avui l’ajuntament ha fet el darrer pas per iniciar la construcció. L’ajuntament cubellenc i la Fundació Salas (promotora del projecte) han signat avui la cessió dels terrenys en els que es tira endavant la promoció de 124 vivendes de lloguer social. Es tracta d’un solar de propietat municipal que l’ajuntament ha cedit a la fundació per un període de 75 anys. El consistori cedeix els terrenys i la Fundació Salas (conjuntament amb la fundació Nou Lloc) assumeix tot el procés per fer vivenda social a Cubelles, des del projecte constructiu, l’explotació dels habitatges i la selecció de les persones i famílies que hi podran accedir en règim de lloguer social. Es calcula que els 124 habitatges estaran acabats d’aquí a 18 mesos.

Entra en vigor la prohibició de fer foc en zones forestals, una mesura que s’allargarà fins al 15 d’octubre

Entra en vigor la prohibició de fer foc en zones forestals, una mesura que s’allargarà fins al 15 d’octubre. La norma ha començat com cada any, a mitjans de març, però l’actual situació de sequera, amb un hivern càlid i absència de pluges importants, la posa més de relleu que mai, en un 2023 on ja han cremat incendis forestals al territori, com el de Cubelles o el de Calafell. Des del govern català es fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania pel risc d’incendis durant tot l’any.

El govern de Cubelles veu ajustat a les necessitats de la població l’estudi de la piscina coberta

El Pla d’Actuació Municipal del govern de Cubelles aprovat el 2019 contemplava la realització d’un estudi de viabilitat per construir una piscina coberta i un gimnàs municipal. I això és el que ha presentat recentment el govern de Rosa Fonoll, que es mostra sorprès per algunes de les crítiques que s’han pogut escoltar al voltant de la proposta presentada, amb una pista coberta, un gimnàs i un espai a l’aire lliure que doni servei no només als usuaris d’aquestes instal·lacions. L’estudi aporta una anàlisi econòmica a partir d’un primer dibuix del que es vol fer, amb un model que agrada l’equip de govern. Ara bé, el mateix govern vol deixar clar que només és el punt de partida per a un projecte encara molt obert, d’entrada, perquè també dependrà de qui governi en el proper mandat. El regidor d’Esports, Narcís Pineda, defensa el que es planteja en aquest punt de partida, perquè assegura que cobreix les necessitats de la població, que és econòmicament viable i que pot donar a la piscina qualsevol ús, en contra del que diuen alguns partits de l’oposició.
spot_img
3.000 Seguidors
Seguir