Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Programes

Al dia notícies 22-09-2023

Al dia esports 22-09-2023

El Raconet 22-09-2023

Al dia notícies 21-09-2023

Al dia esports 21-09-2023

Debat a Bat 21-09-2023

Al dia notícies 20-09-2023

Al dia esports 20-09-2023

Zona Mixta: Comencem temporada!

Al dia notícies 19-09-2023

Al dia esports 19-09-2023

Ple de Cubelles 19-09-2023

El Pom de Baix 19-09-2023

Al dia notícies 18-09-2023

Al dia esports 18-09-2023

Al dia notícies 15-09-2023

El Raconet 15-09-2023

Debat a Bat 14-09-2023

Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la geltrú

Els 100 primers dies de govern a Vilanova

Les actuacions de manteniment de la ciutat han centrat aquests primers mesos de treball. L’executiu a l’espera de definir el Pla de Mandat aquest novembre i alerta que caldrà elaborar un Pla de Sanejament per fer front al deute

La rotonda de la Ronda Europa amb Eduard Toldrà de Vilanova es revertirà

El govern ha confirmat que tenen sobre la taula ja un projecte per revertir la rotonda, com ja van fer també amb la rotonda que hi ha entre les rondes Ibèrica i Europa. L'executiu vol resoldre la mobilitat en aquest punt recuperant els dos carrils i garantint la seguretat.

Satisfacció dels pescadors vilanovins després que el Ministeri faci marxa enrere en la veda de la sardina

L’Estat finalment ha desestimat la proposta inicial de fer una veda obligada de la sardina que havia de començar aquest 1 d’octubre i ha aixecat l’aturada de 4 mesos que havia posat en alerta els pescadors i el govern català pel greu impacte que podia tenir sobre el sector de l’encerclament.

El doble carril de la Ronda Ibèrica, en espera

Vilanova i la Geltrú té encarregat un estudi extern a una enginyeria en mobilitat per poder revertir els trams d’un sol carril que encara hi ha a la Ronda Ibèrica i trobar alternatives per garantir la seguretat de vianants i ciclistes. En paral·lel també es vol fer ajustos al Pla de Pacificació del centre.

Ajuts per millorar l’eficiència energètica a Vilanova

Canviar les finestres o els aïllaments d’un edilici antic pot millorar molt l’eficiència energètica d’una casa. Ara, l’Ajuntament gestiona una línia d’ajuts per rehabilitar aquest tipus d’obra, Son quasi 2 milions d'euros que han arribat dels fons europeus Next Generation.

Les bones dades econòmiques del primer trimestre al Garraf es refreden en el segon

L’activitat econòmica del primer semestre del 2023 i la contractació laboral al Garraf es troba en un equilibri delicat. Si bé les dades són positives, els recents augments dels tipus d’interès fan preveure un refredament del consum i d’inversions empresarials. L’augment de la contractació ve motivat sobretot pel comportament del sector serveis.

El Penedès vol pensar en clau de futur les instraestructures ferroviàries

La plataforma Pro Vegueria ha reunit 6 dels 8 diputats del Penedès que actualment són al Parlament de Catalunya per abordar aquest aspecte. Un debat que ha volgut anar més enllà dels problemes de Rodalies, per encarar propostes de futur per vertebrar el país i el Penedès.

La verema compleix el pronòstic d’una important baixada de producció

La quantitat de raïm collit és pràcticament la meitat que l'any passat. Després del míldiu de 2020, la vinya suma 3 anys de sequera. Malgrat aquesta afectació, la DO Penedès garanteix que la qualitat del raïm és “molt bona” i confia que els vins no se'n ressentiran.

Reutilitzar les aigües grises per reduir el 50% del consum d’una llar

D’aquí a poc els edificis de nova construcció hauran de tenir un sistema de reutilització d’aigües grises. Es calcula que el cinquanta per cent de l’aigua que es consumeix en una casa es podria destinar a altres usos a través d’un sistema de recaptació d’aigües grises. Aquest és un dels temes que s’han tractat avui en unes jornades tècniques sobre la sostenibilitat en la construcció que ha organitzat Node Garraf a la nova Biblioteca de Cubelles.

Alerta dels pescadors a les portes d’una veda de sardina imposada per l’Estat

Els pescadors catalans creuen que la veda - que es pot allargar fins a 6 mesos sumada a les altres aturades biològiques- pot suposat la desaparició del sector de l’encerclament. Juntament amb la Generalitat reclamen al Ministeri consensuar un Pla de gestió que permeti garantir la sostenibilitat dels recursos marins i la viabilitat del sector.
Widgets Magazine
spot_img
3.000 Seguidors
Seguir