Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine
spot_img

Notícies

Programes
Programes

L’informatiu del Gran Penedès 22-09-2023

L’informatiu del Gran Penedès 22-09-2023

Al dia notícies 22-09-2023

Sitges es prepara per viure els dos dies més intensos de la Festa Major en honor a Santa Tecla. Després dels 21 morterets de vigília, aquesta tarda sortirà el seguici festiu de la Processó Cívica, abans del castell de focs i una nit de concerts. Els 100 primers dies de govern a Vilanova i la Geltrú, marcats pel deute i per un Pla de Sanejament a la vista. L'executiu destaca primeres actuacions com el reforç en la recollida d’escombraries. La rotonda de la Ronda Europa amb l'avinguda Eduard Toldrà de Vilanova es revertirà i recuperarà els dos carrils. L'executiu vol resoldre els problemes de mobilitat que s'han detectat darrerament. Cubelles estudia a fons les conseqüències ambientals que podria generar la futura planta dessalinitzadora que s'ha de construir al municipi. L'avantprojecte ja es troba a exposició pública. L’Estat ha fet marxa enrere amb la polèmica veda de la sardina que havia de començar aquest 1 d’octubre. Satisfacció entre els pescadors vilanovins, que proposen fer la veda entre 1 de novembre i el 28 de gener. Els Agents Rurals han localitzat fins a tres zones de decaïment forestal al Massís del Garraf. La sequera i les altes temperatures són els factors que provoquen que alguns arbres agafin un to marronós. En les zones de difícil accés, els Agents Rurals fan servir drons per poder analitzar la zona afectada. I Mossèn Josep Pausas, Rector de la Parròquia de Sitges, es jubila el proper diumenge 1 d'octubre. No marxarà de la Vila, s'instal.larà a l'església del barri del Poble Sec per continuar servint als feligresos.

Al dia esports 22-09-2023

Avui a l'AD Esports fem prèvia del primer cap de setmana a ple rendiment de l'esport vilanoví. Comencem amb futbol i el debut a casa del CF Vilanova davant del Gornal. En hoquei, també debuten a casa els dos primers equips del CP Vilanova. Acabem amb bàsquet i handbol, amb un Handbol Ribes que també debuta a casa contra Sant Joan Despí.

El Raconet 22-09-2023

Aquesta setmana a El Raconet descobrim per què Sitges celebra Santa Tecla, amb Jordi Cubillos; conversem amb el compositor ribetà, Xavier Pagès; i amb el Mossèn Josep Pausas, rector de la parròquia de Sitges, que es jubila.

L’informatiu del Gran Penedès 21-09-2023

L’informatiu del Gran Penedès 21-09-2023

Al dia notícies 21-09-2023

Vilanova té un estudi encarregat per recuperar el doble carril a la Ronda Ibèrica, que previsiblement es farà per fases. En paral·lel també es faran ajustos al pla de pacificació del centre.La policia confirma l'augment d'entrada de droga a la costa catalana, fugint de la pressió del sud de la península. Un dels punts culminants de l'últim operatiu de la Guàrdia Civil va ser aquest agost a Sitges, amb cas de la narcollanxa amb 4'5 tones d'haixix. La Generalitat ha comunicat formalment avui a l’Ajuntament de Cubelles que accepta els terrenys que el consistori li proposa per a construir-hi el nou Institut les Vinyes. L’Ajuntament de Vilanova té oberta una línia d’ajuts per poder fer obres de millora energètica en habitatges. El consistori gestiona quasi dos milions d’euros per aquest concepte. Protecció Civil i el Servei Meteorològic de Catalunya alerten que la tardor pot tenir episodis de precipitacions torrencials locals malgrat el context de sequera actual, i demanen que la ciutadania apliqui mesures d'autoprotecció. La imatge de Santa Tecla ja s’exhibeix al Palau del Rei Moro de Sitges, espai designat per Carmen Escolano, la pendonista d'enguany.

Al dia esports 21-09-2023

Malgrat la derrota en l'estrena de lliga a Aiguadolç, la UE Sitges té tota la il·lusió posada en aquesta temporada a 1a Catalana, on vol gaudir del premi aconseguit l'any passat amb l'ascens. Parlem de sensacions, de la plantilla i dels objectius del curs amb l'arquitecte d'aquest UE Sitges, el Director Esportiu Ángel Calvo.

Debat a Bat 21-09-2023

Fem tertúlia d'actualitat política amb Josep Tomàs Àlvaro, Antoni Palacios, Jaume Bertran, David Rubio

L’informatiu del Gran Penedès 20-09-2023

L’informatiu del Gran Penedès 20-09-2023

Al dia notícies 20-09-2023

Les bones dades econòmiques del primer trimestre al Garraf es refreden en el segon. El darrer informe de la FEGP combina l'optimisme de les dades amb la preocupació per l'augment dels tipus d'interès. La Plataforma Pro Vegueria ha reunit 6 dels 8 diputats del Penedès que actualment són al Parlament de Catalunya per abordar la millora de la connexió ferroviària. La quantitat de raïm collit a les vinyes de la DO Penedès està entre un 40 i un 50% per sota de l’any passat. En alguns punts del Garraf, la baixada de producció arriba al 80%. Desarticulat un grup criminal de tràfic d’haixix a Catalunya. Hi ha hagut 17 detinguts. Una de les actuacions policials s’ha fet a les costes del Garraf. Cubelles aprova l'augment del preu de l'aigua en un 35% que s'aplicarà de forma gradual en els propers 5 anys. La licitació del contracte inclou també inversions de millora de la xarxa d'aigua i clavegueram. D’aquí a poc els edificis de nova construcció hauran de tenir un sistema de reutilització d'aigües grises. Es cal calcula que el 50% de l’aigua que es consumeix en una casa es podria destinar a altres usos.
Widgets Magazine
3.000 Seguidors
Seguir
spot_img