Dilluns, desembre 11, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

PRIMER A CANALBLAU.CAT | El trasllat de les restes del poeta Manuel de Cabanyes, nova estrena només online de ‘Les Cintes de l’Arxiu’

Fa 70 anys es van traslladar les restes del poeta Manel de Cabanyes des de La Granada fins a Vilanova i la Geltrú. Va ser tot un esdeveniment que va quedar en una filmació qu ees conserva a l’Ariu Comarcal del Garraf i que podem veure en aquest nou capítol. La càmera de Jordi Ferret va capturar les imatges que en aquest capítol analitzen Oriol Pi de Cabanyes i Xavier Solà.

El programa, que s’enregistra al Castell de la Geltrú, permet recuperar de l’Arxiu un material inèdit i que com és el cas de la Fira de Novembre de 1965, permet a l’espectador recuperar una part de la història local. El programa està conduït per Jordi Carrillo.

A l’Arxiu Comarcal del Garraf hi ha dipositades un total de 466 filmacions que han estat cedides per particulars. Entre elles les cintes que va enregistrar Jesús Santacana, com per exemple la Festa Major de 1973 de les Roquetes. Una Roquetes que estava construint la seva identitat festiva però també esta en plena fase de construcció i urbanització. També hi ha un capítol que es dedica íntegrament al campament que la AE Talaia va organitzar el 1968 a l’ermita de Lurdes de Foix, i que més tard evolucionaria en l’Aplec de Lurdes que es va organitzar fins als anys 90. En aquell moment Jesús Santacana va gravar en Súper-8 una filmació personal que avui és un document històric. 

Aquest contingut es pot veure a canalblau.cat abans de la seva emissió, sent el primer programa de la casa que es pot veure en primícia a través de la web. Els espectadors habituals de la TDT el podran veure cada dilluns a Canal Blau TV.

Pots veure els programes en aquest enllaç

Jordi Carrillo amb Íngrid Gómez, directora de l’Arxiu Comarcal del Garraf
Widgets Magazine

Notícies

spot_img