Dilluns, juny 17, 2024
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El Ple de Sant Pere de Ribes dona suport unànime a les demandes per una millor coordinació sanitària

Especialistes en Medicina Familiar i Comunitària que exerceixen al Garraf busquen el suport polític dels ajuntaments del territori per resoldre les llistes d’espera, la mala gestió burocràtica i el col·lapse sanitari que afecten, asseguren, tant als usuaris i pacients com als mateixos professionals sanitaris.

Una demanda que han portat al Ple de Sant Pere de Ribes, i que s’ha recollit en una moció presentada per PSC, a què s’hi han adherit Junts-ViA i Construïm i aprovada per unanimitat sobre la situació de l’atenció especialitzada a la comarca del Garraf i la seva repercussió sobre l’Atenció Primària

Els professionals de Medicina Familiar i Comunitària asseguren veure amenaçada la seva feina per un sistema d’atenció especialitzada que no és capaç de resoldre les llistes d’espera, que dificulta – diuen- el seguiment dels pacients, que no soluciona el col·lapse de les urgències, la llargada dels processos diagnòstics o, entre d’altres, la situació del Servei d’Atenció Mental d’Adults, on afirmen que una primera visita es pot demorar fins a 6 mesos.

Les diferents respostes a aquests problemes han anat dirigides, diuen, a sobrecarregar l’Atenció Primària, també amb tasques burocràtiques.

La seva demanda també mostra preocupació davant la creació de noves regions sanitàries i la consegüent multiplicació de directrius i coordinacions. Demanen també obrir consultes telemàtiques amb metges especialistes i reclamen a la Generalitat que resolgui la manca de coordinació actual entre especialitats i atenció primària.

Widgets Magazine
spot_img

Notícies

spot_img