Dilluns, juny 17, 2024
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El Retorn dels Indians i Agromercat, l’1 i 2 de juny a Ribes

El Redós de Sant Josep i Sant Pere va ser construït gràcies a una donació feta pels germans Josep i Pere Jacas que van fer fortuna a Cuba. És un exemple del llegat que els “americanos” van deixar a Sant Pere de Ribes i té especial protagonisme aquest any a la setena edició del Retorn dels Indians coincidint, també, amb el 125è aniversari de la Fundació Redòs. Als jardins del Redós per exemple, s’hi faran les havaneres però també hi ha prevista una conferència sobre aquest llegat indià i les vivències d’aquest espai. I és que aquest any, el focus d’aquest esdeveniment estarà centrat el binomi patrimoni i persones.

El Retorn dels Indians torna el cap de setmana de l’1 i 2 de juny a Ribes i no hi faltaran les rutes teatralitzades, n’hi haurà vuit de programades que tindran també aturada al Redós, on s’hi podrà visitar la capella. Hi ha més de quinze tallers i activitats i una desena d’actuacions musicals a diferents espais. Algunes de les propostes tenen reserva prèvia.

Entre les novetats d’aquest any hi ha una aplicació que proposa una ruta dels indians gamificada que permet visitar espais habitualment tancats i fer-ho, també, amb realitat virtual.

El comerç i els artesans de DO Ribes també sortiran al carrer en el marc d’aquesta iniciativa, i també una quinzena d’establiments de restauració oferiran plats, tapes i menús indians als visitants a qui se’ls convida, com sempre, a vestir de blanc. Coincidint amb el Retorn dels Indians també se celebrarà la 18a edició de l’Agromercat, una fira amb productors agroalimentaris que oferiran els seus productes de proximitat a la plaça Marcer.

Widgets Magazine
spot_img

Notícies

spot_img