Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La platja nudista d’Aiguadolç de Vilanova, cada cop amb més banyistes vestits

A Catalunya hi ha prop de 50 platges de tradició nudista, entre elles la de l’Aiguadolç, a Vilanova i la Geltrú.

Ara bé, els usuaris habituals es troben que cada vegada hi ha més gent amb banyador en aquests llocs i, fins i tot, en alguna ocasió els hi ho recriminen.

I és que tot i que a la majoria de municipis de la costa catalana està permès des de l’any 1989, quan es va abolir el delicte per escàndol públic, no acaba materialitzant-se.

Un dels motius pel que es creava, ara fa 7 anys, l’Associació Naturista de la Platja d’Aiguadolç de Vilanova i la Geltrú, era per preservar un espai de tradició nudista que, ara, es pot posar en risc.

Darrerament, sobretot els caps de setmana, els seus usuaris habituals han vist com augmentava la presència de persones vestides. Però, no només això: han hagut d’enfrontar-se a situacions violentes.

Per tot plegat, tot i que no obliguen a ningú que es despulli, demanen als qui no ho facin que intentin passar desapercebuts, tenint en compte que és un indret on la majoria sí que ho fa.

I és que, amb la llei a la mà, qualsevol individu pot anar nu en qualsevol platja, així que legalment no es poden delimitar espais concrets. Ara bé, a la pràctica no acaba sent així, pel que lamenten sentir-se colonitzats pel tèxtil en els pocs espais dels que disposen.

El col·lectiu defensa que, precisament, practicar el nudisme ajuda a trencar complexes i acceptar el propi cos. Una qüestió que, consideren, pot estar relacionada amb l’augment de tèxtils, donada l’actual pressió del culte al cos.

Tot i la seva feina de conscienciació, les entitats demanen a les administracions que protegeixin l’ús nudista d’aquests espais.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img