Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El Garraf, etapa final del Camí Ramader de Marina aquest cap de setmana

És el ramat d’una vuitantena de cabres negres que aquests dies creuen l’Alt Penedès i que aquest dissabte arribaran a Vilanova i la Geltrú seguint l’itinerari de transhumància del Camí Ramader de Marina.
Van sortir el 8 de setembre de Llívia i aquest dilluns entraven al Penedès per la zona de Sant Quintí de Mediona, seguint aquest camí que servia històricament per connectar les pastures de les muntanyes de la Cerdanya fins a les platges del Garraf i el Baix Penedès. Quan completi el seu recorregut, aquest ramat haurà superat 23 etapes que sumen 282 quilòmetres passant per 41 municipis, a través de 10 comarques catalanes.

Es preveu que aquest dissabte al migdia el ramat arribi a Vilanova i la Geltrú: pujaran al cim de la Talaia i amb la col·laboració de voluntaris de l’associació Garraf Coopera baixaran en un recorregut fins a la platja de Darró, on es preveu l’arribada a les 5 de la tarda. Allà s’hi ha planificat un seguit d’activitats pensades per donar a conèixer la transhumància i la l’Associació del Camí Ramader de Marina, que vol posar en valor la tasca dels pastors i la importància dels camins ramaders.

El dia 1, diumenge, el ramat continuarà el seu itinerari, sortint d’Adarró a les 9h del matí fins a
Cubelles i Cunit , on acabarà el seu viatge transhumant.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img