Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Un nou postgrau reforça el lligam de la UPC amb el sector ferroviari

Just quan s’acaba d’anunciar el traspàs gradual de Rodalies cap a la Generalitat, i en un moment en que les companyies ferroviàries Renfe i Adif també viuran en els propers anys un bon nombre de jubilacions, la Universitat Politècnica de Catalunya a Vilanova intensifica la seva aposta per ser un centre de referència en l’àmbit de la formació ferroviària. Al màster de sistemes ferroviaris que imparteix des de fa catorze anys, a l’oferta en aquest àmbit aquest curs 2023-24 se li afegeix un postgrau dedicat al que és un dels grans reptes del sector: la ciberseguretat.

Els alumnes són majoritàriament enginyers que ja treballen a la indústria ferroviària i que són conscients de la importància de la ciberseguretat. Perquè el servei funcioni, cal la interconnexió de nombrosos sistemes (com el de comunicacions i senyalització), i per tant necessita un nivell cada vegada més elevat de digitalització. I darrere de la digitalització, sempre hi ha el perill de la ciberdelinqüència, que sobretot, pot alterar el servei en diferents graus d’intensitat. Dins el sector, la formació en ciberseguretat es presenta com a indispensable.

La indústria ferroviària ha de complir les normatives de seguretat i privadesa, per garantir la protecció en diferents àmbits, des de la seguretat de les infraestructures a les dades personals dels clients. En paral·lel, la universitat vilanovina continua pendent de rebre per part del Ministeri l’aval definitiu per poder impartir el que seria el primer grau d’enginyeria elèctrica i sistemes ferroviaris de l’estat espanyol.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img