Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Vilanova no tindrà un nou contracte de bus urbà fins al 2027

L’empresa Transports Ciutat Comtal s’ha compromès a incorporar tres busos de substitució per operar a les línies L1 i L2 del bus urbà de Vilanova i la Geltrú. Amb aquesta acció es podrà redreçar l’incompliment d’horaris que des de fa un temps s’està registrant en aquest servei.

Actualment la freqüència de pas en aquestes línies és de quaranta-cinc minuts perquè l’empresa només opera amb tres vehicles. Són autobusos vells que han quedat obsolets per presentar aquest servei. Alguns no els funciona l’aire condicionat i darrerament han patit avaries durant el recorregut. Dels cinc busos que haurien de prestar habitualment el servei, actualment només tres estan operatius. L’empresa ha comunicat que a reparació dels vehicles avariats no s’ha pogut dut a terme en els terminis anunciats i això ha incidit directament en la freqüència de pas que ha passat dels trenta als quaranta-cinc minuts de mitjana. LAjuntament de Vilanova ha informat que l’empresa Transports Comtal té previst incorporar tres nous vehicles de substitució amb els quals el servei es podrà normalitzar.

Vilanova però, haurà d’esperar a l’any 2027 per poder normalitzar del tot un servei que s’està prestant de forma accidentada des de l’any 2015.

L’any 2015 es va conèixer una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la qual s’anul·laven les línies L3 i L4 de Vilanova. Amb aquella sentència la justícia acceptava el plantejament de l’empresa Plana en què al·legava que aquestes línies entraven en competència directa amb concessió del bus interurbà que Plana té concedit per la Generalitat de Catalunya. Aquell litigi es va resoldre mantenint les línies L1 i L2 amb Transports Ciutat Comtal que havia guanyat el concurs de 2001 i l’empresa Plana allargava les seves rutes per donar una alternativa a les anul·lades L3 i L4.

Però aquella sentència amaga una altra realitat encara més complexa. Vilanova i la Geltrú no podrà licitar un nou servei del bus urbà fins d’aquí a quatre anys. I és que fins al 2027 no finalitza la concessió de les línies del bus interurbà que opera Autobusos Plana. Qualsevol actuació que es pugui fer abans d’aquesta data, entraria en conflicte amb la sentència del TSJC i seria ser anul·lada.

Per això l’actual govern espera preparar tot el procés administratiu per licitar el nou servei de bus urbà un cop finalitzi la concessió de les línies interurbanes.

De totes maneres, abans del nou contracte, l’Ajuntament de Vilanova vol fer millores en les línies L1 i L2. Unes millores que hauran de passar per l’acord entre les administracions i les dues empreses de transport implicades.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img