Dijous, maig 16, 2024
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Els Mossos del Garraf celebren el seu Dia de les Esquadres

La creació ara fa uns mesos de la nova Regió Policial Virtual per part dels Mossos d’Esquadra posa de manifest la importància i el pes que té actualment la ciberdelinqüència. La lluita contra els delictes que es cometen a la xarxa és un dels reptes de la policia catalana. La regió virtual és la desena regió policial amb la que es divideix el cos dels Mossos d’Esquadra, que aquests dies estan celebrant el seu Dia de les Esquadres, una jornada de reconeixement a la seva feina interna.

Avui l’han celebrat els Mossos d’Esquadra de la Regió Metropolitana Sud, de la que en forma part el Garraf. La jornada ha servit per entregar quasi 300 condecoracions, entre ciutadans, entitats i empreses per la seva col·laboració amb el cos, així com agents que en el darrer any han protagonitzat alguna acció policial meritòria.

Però el Dia de les Esquadres també ha servit per fer repàs als reptes que es marca el cos de cara els propers anys. La transformació digital, el relleu generacional i la consolidació d’un model policial que combina el món físic amb el virtual són alguns d’aquests reptes. La violència masclista, les plantacions de marihuana i l’atenció a col·lectius vulnerables són altres elements per als que el cos està buscant constantment noves estratègies, en la mesura que també va evolucionant l’activitat delinqüencial.

L’acte ha comptat amb la presència del conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, i del comissari dels Mossos Miquel Esquius, així com representants d’altres cossos policials i ajuntaments del Garraf. Per a aquesta comarca, els Mossos ja estan preparant la propera campanya d’estiu, en un moment en el que la xifra de delictes es manté estable al Garraf.

Widgets Magazine
spot_img

Notícies

spot_img