Dilluns, maig 6, 2024
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Mor Ramon Saumell, l’arxiver del bestiari popular

Ramon Saumell va començar la seva trajectòria audiovisual a través del cinema amateur. La seva càmera va captar moments festius com carnavals, diades castelleres o la inauguració de la plaça Catalunya, aquest novembre farà cinquanta anys. Fa una setmana, al programa les cintes de l’arxiu de canal blau, reclamava fer memòria del paper que va tenir el concurs de cinema amateur de Vilanova.

Ramon Saumell va deixar les filmacions per la càmera de fotos. L’any 2010 al programa gaudeix la festa, programa en el qual va col·laborar en els seus inicis, recordava l’origen del seu ampli arxiu de bestiari.

A partir dels anys setanta Saumell va anar fotografiant tot el bestiari festiu de Catalunya, una època que en moltes localitats se’n construïen o recuperaven molts d’aquests elements festius.

Saumell ha pres part en la redacció de diversos llibres on les seves fotografies han il·lustrat aquest món festiu. Fa poques setmanes lliurava el seu arxiu audiovisual amb filmacions de Vilafranca a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès. A l’Arxiu del Garraf hi ha dipositades les filmacions relacionades amb Vilanova, unes gravacions que va realitzar com a membre de l’agrupació de cinema amateur de Vilanova

Tot i que va viure a Vilanova des de ben jove, sempre feia bandera i s’emocionava dels seus orígens vilafranquins. Ramon saumell va morir la matinada de dimarts a l’edat de vuitanta-cinc anys.

Widgets Magazine
spot_img

Notícies

spot_img