Dimarts, maig 7, 2024
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Hi haurà aportació de sorra a la Platja del Far de Vilanova

El 2 d’abril, la línia de mar s’havia menjat entre 40 i 50 metres lineals a la part central de la Platja del Far de Vilanova. El temporal de garbí que va afectar Catalunya aquells dies havia erosionat la platja emportant-se fins a un metre i mig de profunditat de sorra i provocant un important esvoranc.

Vint-i-quatre dies més tard, aquesta és la imatge de la platja del Far. La línia de mar s’ha enretirat uns deu metres i l’aportació de sorra de forma natural és més que evident.

Malgrat això, la demarcació de Costes del govern central i l’Ajuntament de Vilanova va acordar ahir que aquesta platja rebrà una aportació extra provinent dels dragatges que s’estan fent a les bocanes de diferents ports del litoral català.

En aquests moments la prioritat d’aportacions l’estan rebent les platges del nord de Barcelona. Després s’anirà cap a sud i abans de Sant Joan es preveu aquesta aportació a la platja del Far i també s’estudia intervenir al Prat de Vilanova aprofitant que la draga aportarà sorra a les platges del Cubelles.

Els tècnics esperen que quan hi hagi un temporal de llevant, una part d’aquesta sorra perduda torni al seu lloc.

Widgets Magazine
spot_img

Notícies

spot_img